Manitou

Nincs ilyen termék
Keresendő kifejezés
Keresés típusa
ÉS (mindegyik szó szerepel)
VAGY (bármely szó szerepel)
Keresés kategóriában
Összes kategória
Miben keressen
Név
Cikkszám
Rövid leírás a termékről
Termék részletes tulajdonságai
Egyéb választható tulajdonságok
Termék paraméterek
Minimális ár
Ft
Maximális ár
Ft

Manitou

A Manitou, amely jelenleg a Hayes Brakes cégcsoport tagja, egy teleszkópjairól és rugóstagjairól ismert cég, és 1990 körül a legelsők között lépett a teleszkópok piacára. Abban az időben a villái még mindössze csak elasztomeres csillapítással bírtak.

1998-ban jött el az első újítás ideje, ekkor dobták piacra a méltán híres, két függetlenül állítható dugattyúval rendelkező (amelyek az oda és visszaútra is hatással voltak) TPC csillapítási rendszert. 2000-ben rukkoltak elő ennek a továbbfejlesztett változatával, a TPC+ rendszerrel, amely már egy harmadik dugattyút is tartalmazott, amely a csillapítás pillanatnyi mértékét a teleszkóp benyomódásától függően állítja. Ennek köszönhetően értek el érzékeny és finom mozgást anélkül, hogy a nagyobb ütésektől a teleszkóp felkoppant volna.

A Manitou termékeit az idők folyamán olyan versenyzők használták, mint Shaun Palmer, „Palm Daddy”, aki az MTB-on, motokrosszon, illetve sí, és snowboard sportágakban egyaránt versenyzett, és úgy tekintenek rá, mint az extrém sportok atyjára.

A Manitou a teleszkópjaihoz titán és karbon alapanyagokat elsők közt használt, és a nevéhez olyan újítások fűződnek, mint az aranyra anodizált becsúszószárak a teleszkópokon, vagy a Post Mount tárcsafék-konzol, amelyet sokáig nehezen fogadtak el a bringások, ám mostanra azonban rohamtempóban hódítja meg a kerékpáros piacot.

A cég vázak gyártásával is foglalkozott, igaz, ez talán kevésbé ismert, pedig összteleszkópos vázakat még a Marin számára is készített. Ezenkívül Answer-Manitou név alatt saját kiegészítő márkával is rendelkezett, amely tömegben és erősségben messze megelőzte a korát, és máig az élvonalban található.

2002-től a fordított fékhíd jellemez minden Manitou telót, amely a márka termékeit egyedivé képes varázsolni. A kínálatban egyaránt megtalálhatóak az egyszerű hobbi modellek mellett a komoly DH, XC, és FR típusok is.

A Manitou termékei a Berguson webáruházában éppúgy megtalálhatók, mint az óbudai Vihar utcai szaküzletünkben. A kínálat nagyon széles, így mindenki megtalálhatja a számára leginkább megfelelő modellt.