Egészséget nem vásárolhatsz, de kerékpárt igen!

Mavic

4termék14
Hűségponttal is
megvásárolható
Mavic Cruize kerékpáros cipő
Ajánlataink:
Online ár
Elérhetőség:
Utolsó raktáron (nem beszerezhető)
Raktáron
26 990 Ft 
Online ár: 25 101 Ft
4termék14

Mavic

A Mavic egy 1889-ben alapított francia cég, amely kerékalkatrészeket és kerékpáros felszereléseket gyárt. A történet francia Alpokban kezdődik. A Mavic-ot alkotó csapat nagyon sok időt tölt itt kerékpározással, vagy azért, hogy új termékek tesztellése és azok fejlesztése okán, vagy egész egyszerűen csak a kerékpározás iránti szeretetük miatt. Kanyargós hegyi utak, szűk ösvények, durva downhill pályák is ezen az helyen egyaránt megtalálhatók, úgyhogy ideális terep a kísérletezéshez.

1934-ben a Tour de France-on a cég új Duralumin abroncsait Antonim Magne tesztelte. Mivel ezeket az abroncsokat a szabályzat nem engedélyezte, átfestették őket fa mintázatúra, amit teljes titokban tartottak, hogy ilyenek modellekkel van felszerelve a kerékpárja. Magne pedig elnyerte a sárga pólót. A Dura abroncsok 750 g-ot nyomtak, az 1,2 kg-os acél abroncsokkal szemben.

A ’80-as években pár versenyszellemű fiatal addig feszegette, amíg átlépte a hagyományos kerákpározás határait, és elkezdték a hegyi kerékpározást és a bringás motokrosszt. A Mavic felismerte az őj irányzatban rejlő lehetőségeket, és azonnal átlátta, hogy ez nem csupán múló hóbort. 1983-ban piacra pedig dobták a cég első MTB és BMX abroncsait.

A „kerék mint komplett rendszer” gondolkodás 1994-ben elvezetett az aerodinamikus Cosmic kerékszett piacra kerüléséig, méghozzá alumínium, és karbon kivitelben is. 1999-ben a Mavicnak elkezdett együttműködni a két nagy gumigyártóval, a Michelin-nel, és a Hutchinson-nal. Ennek eredményeként megszületett az UST belső nélküli rendszer. Az azóta is nagy megelégedéssel használt találmányt kisebb tömeg, és felütésveszély-mentesség jellemzi.

2008-tól a kerekek mellett a Mavic kínálatában már bringás cipők és ruházat is megtalálhatók.

A Mavic termékei természetesen a Berguson kínálatából sem hiányozhatnak, amiket mind a webáruházunkban, mind az óbudai Vihar utcai szaküzletünkben egyaránt megtalál.

 

Szűrés
Ajánlataink
Alkategória
Gyártó
Szezonalitás
Cipő méret
Termék státusza