Egészséget nem vásárolhatsz, de kerékpárt igen!

Shimano

 

Shimano

A Shimano-t Shozaburo Shimano 1921-ben, és az első időkben még csak kerékpár szabadonfutók gyártásával foglalkozott, napjainkra azonban a teljes kerékpárpiac 50%-át lefedő és birtokló óriásvállalattá fejlődött. Kerekeket, pedálokat, hajtás- és fékrendszereket gyárt hegyi, országúti, és hibrid kerékpárokba, mindezt a felhasználási terület által megkívánt, rendezett készletek formájában. Kínálatukban kifejezetten kezdő és hobbikerékpárosok számára készült alkatrészek egyaránt találhatók, illetve nagy hangsúlyt fektetnek a versenyek élmezőnyét kiszolgáló rendszerekre is.

A cég nemcsak a kerékpáros területre koncentrál, horgász felszereléseket és snowboard alkatrészeket szintén a széles árukínálatuk részét képezik.

Az újítások tekintetében olyan kerékpár történelmi mérföldkövek köthetőek a cég nevéhez, mint a a középrésszel egybeintegrált hajtómű, a pozícionált váltás (egy kattintás = egy fokozat), vagy a patentpedál (SPD). A hegyikerékpárok evolúciójának fontos állomása, a Deore XT (az első kifejezetten MTB szett) is a Shimanóhoz köthető még egyebek mellett, amely 1982-ben jelent meg a piacon.

A Shimano márkanév egyet jelent az elérhető ár és a magas minőség kombinációjával. A Suntourral, a kezdeti ellenfelével szemben napjainkra jelentős előnyt szerzett, és piaci pozícióját is sikerült megtartania amerikai Sram előretörése mellett jelenleg is.

Ahogyan a cég mottója is fogalmaz: „Küldetés: A természet, és a minket körülvevő világ élvezete által elősegíteni az egészséget és boldogságot.”

A Shimano termékeit megtalálja a Berguson webáruházában, illetve az óbudai Vihar utcai szaküzletünkben egyaránt. Szakértő kollégáink minden felmerülő kérdésére igyekeznek válaszolni, hogy egy nagy tudású, minden szempontból professzionális termék megelégedett tulajdonosává váljon a cég termékeinek használatával.

 

Szűrés
Ár
 (Ft)
1 490 Ft - 523 990 Ft
Gyártó
Évjárat
Méret
Szín
Termék státusza