Egészséget nem vásárolhatsz, de kerékpárt igen!

Blog cikkek

Elektromos kerékpár, hogy te is a csúcsra juthass

Berguson
Berguson
2022.10.05 14:25
Elektromos kerékpár, hogy te is a csúcsra juthass

Már megint egy emelkedő következik, és lihegve igyekszel tartani a tempót a többiekkel? Vagy domboldalon laksz, és a tekerés felfele fárasztóbb, mint az egész napos munka és ingázás együttvéve? Mégsem cserélnéd le a drága kétkerekűt egy autóra? A megoldás számodra az elektromos kerékpár!

Miért jó az elektromos kerékpár?

Képzeld el a biciklizés minden előnyét a hátrányok nélkül! Szabad levegőn mozogsz, nem számítanak a terepviszonyok, te ugyanolyan fitten hajtasz dombnak föl, mint dombnak le. A biciklitúrán nem rád fognak várni a többiek. A munkahelyeden sem kell egyből ruhacserével indítanod a napot, mert nem izzadsz le tekerés közben.

Van egy jó hírünk, mindez nem csak a fantáziádban létezhet. Egy elektromos bicikli boldog tulajdonosaként eddig elérhetetlennek tűnő teljesítményt mutathatsz fel. Bevállalhatod a biciklizést minden nap, vagy neki vághatsz életed leghosszabb, legmeredekebb kerékpár túrájának. Vagy csak élvezettel szemlélheted a tájat, miközben erőlködés nélkül gurulsz az úton.

Jól hangzik? Szeretnél többet tudni az e-kerékpárokról?

 

Mi is pontosan az elektromos kerékpár?

Az elektromos bicikli, pontosabban elektromos rásegítésű kerékpár tulajdonképpen egy hagyományos bicikli, amely kiegészítő elektromos hajtással rendelkezik, így könnyítve meg a pedálozást. Kényelem szempontjából azonban inkább a robogókhoz áll közelebb.

Ezek a pedelec-nek (Pedal Electric Cycle) is hívott kerékpárok elektromos motor segítségével csökkentik a tekeréshez szükséges erőt.

 

Mennyibe kerül?

Nem kertelünk, egy e-kerékpár nem olcsó. A kiváló működéséhez minőségi alkatrészeket kell használni, amik nem filléres költségek. Ezek közül is a legdrágább alkatrész a lítiumos akkumulátor.

Természetesen lehet próbálkozni olcsóbb e-biciklikkel, de szinte biztos, hogy az alacsonyabb ár rosszabb minőséget takar - vagy éppen hívja fel rá a figyelmet.

A használt bringa vásárlása sem ajánlott, kész zsákbamacska. Látatlanban, kipróbálás nélkül felelőtlenség egy ilyen nagy értékű jármű beszerzése. Elsőre tökéletesnek tűnő működésnél is lehetnek rejtett, vagy a haszálat során előbújó hibák - de akkor már késő, kiadtunk érte százezreket.

Lényeg a lényeg, ha eldöntötted, hogy egy elektromos kerékpárt választasz társadul, ne akarj az árán spórolni. A megbízható minőséget meg kell fizetni, hogy ne fizess rá a vásárra.

 

Mi alapján válasszak elektromos kerékpárt?

Ezen cikk keretei között nem akarunk untatni a technikai részletekkel (pedig jócskán van), viszont egy fontos dologra szeretnénk felhívni a figyelmedet. Az e-biciklik teljesítményétől függ, hogy jogszabály szerint kerékpár, vagy segédmotoros jármű kategóriába esik. 300 W alatt ugyanazok  a szabályok vonatkoznak rá, mint a hagyományos kerékpárokra, tehát nem kell hozzá jogsi, sisak és biztosítás.

Nézz szét elektromos kerékpár kínálatunkban, találd meg a számodra megfelelőt. Ha pedig segítségre van szükséged, mi itt vagyunk.