Egészséget nem vásárolhatsz, de kerékpárt igen!

Esőkabátok

 

ESŐKABÁT

Esőkabátra minden évszakban szükséged lehet. Pontosabban: szükséged van. Legyen alaptartozék bringázáskor, ugyanúgy, ahogyan a megfelelő bukósisak, egy multiszerszám, egy pótbelső és egy kerékpáros lámpaszett.

Miért? A globális felmelegedésről és az állandóan változó időjárási viszonyokról nem itt szeretnénk értekezni, azonban tény, hogy sokszor az időjárás-előrejelzés ellenére is elkaphat egy-egy zápor, főleg, ha hegyvidéken biciklizel.

Milyen szempontoknak kell megfelelnie egy kerékpáros esőkabátnak?

Legyen vízálló! Hogy hány mm-ig, azt kerékpározási szokásaid határozzák meg: milyen terepen, mennyi ideig tekersz, ill. mennyire vagy “bevállalós”. Az 5 000-20 000 mm-ig vízálló termékek között megtalálod a számodra megfelelőt! Egy 10 000 mm-es anyagnak egy 10 000 mm-es vízoszlop nyomásának kell ellenállnia, magyarul: a vízálló anyag minden négyzetcentiméterének minimum egy 10 méter magas vízoszlop nyomását kell tudni elviselnie anélkül, hogy a víz átszivárogna rajta. Minél magasabb a szám, annál nagyobb mértékben vízálló az anyag. 

Legyen légáteresztő! Szuper, ha a kabátod vízálló, ugyanakkor fontos, hogy az anyag lélegezzen is, különben a lecsapódó párától fogsz “elázni”. 

Mit jelent például a 10 000/20 000 jelölés? Az első szám a vízállóságot mutatja, míg a második a lélegzőképességet jelöli, amely azt jelenti, hogy hány gramm vízpára képes áthatolni az anyag 1 négyzetméterén (belülről-kifelé) 24 óra alatt. A 20 000 ennyi gramm vízpárát jelent — logikusan: minél magasabb a szám, annál jobb az anyag légáteresztő képessége. Egy 100% PVC esőkabát teljesen vízhatlan és remek eszköz a beázás elleni védelemre, ha pl. esőben várod a busz érkezését egy megállóban. De ha ebben próbálsz bringázni, akkor pillanatok alatt vizes leszel, mert a tested által kibocsátott nedvességet nem képes elvezetni. A technikai ruházat nagyszerűsége abban rejlik, hogy ötvözi a kívülről érkező víz elleni védelmet, és a test párologtatásából eredő nedvesség elvezetésének képességét.

Legyen rugalmas! Fontos, hogy kényelmesen tudj benne mozogni, illeszkedjen a testedhez, legyen komfortos, ne csúszkáljon rajtad!

Legyen jól látható! Ha esik, általában gyengébbek a látási viszonyok és a sofőrök figyelme az esőre fókuszálódik… Válassz erős, neon színű esőkabátot, vagy ha a visszafogottabb színek híve vagy, akkor mindenképp olyat, amit fényvisszaverő csíkokkal láttak el!

Ha ennél többre van szükséged, például szeretnéd a táskádat is megvédeni az elázástól, esetleg olyan kabátra vágysz, amit egész télen át is tudsz használni, nézd meg a biciklis poncsókat vagy a kerékpáros télikabátokat! Vaude, Merida, Nortwave és Endura márkájú biciklis kabátjaink között biztosan megtalálod a kedvedre való technikai tudású, színű, fazonú és méretű darabot!

Ne felejts el sisakvédővel is felszerelkezni, továbbá nagyon hálás leszel magadnak, ha beszerzel egy esőnadrágot, egy pár vízálló kamáslit és megfelelő biciklis kesztyűt is.

Szűrés
Termék státusza
Ár
 (Ft)
18 090 Ft - 194 390 Ft
Alkategória
Gyártó
Méret
Szín
Női specifikus
Szezonalitás