Egészséget nem vásárolhatsz, de kerékpárt igen!

Szélkabátok

 

Szélkabát


A kerékpáros szélkabát a meleg és átmeneti évszakok jellegzetes kerékpáros viselete, amely mindig kéznél kell, hogy legyen. Mivel a széldzsekit szükség esetén vesszük elő, fontos elvárás vele szemben, hogy könnyen tudjuk tárolni. Éppen ezért a biciklis szélkabátok olyan könnyű technikai anyagból készülnek, amelyet kicsire tudunk hajtani, és a tároló tokjában mindig magunknál tudunk tartani. Az összehajtott szélkabát elfér akár a kerékpáros mezünk hátsó zsebében is.


A széldzseki ellenállóságát speciális technikai anyaga biztosítja, amelynek szélálló membránja meggátolja a szél behatolását kívülről, belülről viszont engedi lélegezni a bőrünket. Hiszen mit sem ér a speciális aláöltözet, ha nem szellőzik megfelelően a felső réteg. Emellett a széldzsekik általában ujjainál és az aljukon gumírozottak, hogy ne fújjon be ezeken a helyeken sem a szél.


Gyakori, hogy a szélkabátok valamilyen mértékben vízlepergető tulajdonságúak. Ez nagyon jól jöhet, mikor időjárás-változásra nem számítva ülünk nyeregbe. A kerékpározás közbeni láthatóságunkat gyakran a szélkabátokon található fényvisszaverő rátétek segítik, illetve sok modell alapvetően élénk, foszforeszkáló színben készül.

Szűrés
Gyártó
Évjárat
Nem
Szín
Termék státusza