Egészséget nem vásárolhatsz, de kerékpárt igen!

Hosszú ujjú mezek

35termék135
35termék135

Hosszú ujjú mez


Avagy a megfelelő kerékpáros ruházat egyik alapdarabja.
Hűvösebb időben hosszú ujjú kerékpáros mezeket ajánlunk, ezeket kb. 15˚C-ig a rövid ujjú mezre felvéve is használhatjuk egyéb kerékpáros ruha nélkül. A kerékpáros mez kiválasztásánál elsődleges, hogy az öltözet könnyen száradó, rugalmas, nedvességelvezető anyagból készüljön. Ezért előnyös, ha a biciklis mez elasztikus és műszálas anyag keverékéből készül, mert az könnyen és gyorsan megszárad. Pamutpólóban ne kerékpározzunk, mert az megtartja az izzadságot, amely egy rövid pihenő során lehűti a testünket, és megfázást okoz. Ez fokozottan igaz a hosszú ujjú biciklis mezek esetében, hiszen azok a hűvös napokon kerülnek elő. A hosszú ujjú mezek választékában találunk elől szélálló betéttel ellátott darabokat is.


Ezenkívül a hosszú ujjú kerékpáros mezt gyakran viseljük esti, éjszakai kerékpározás során, így előnyös, ha fényvisszaverő elemek találhatóak a ruhán. Érdemes olyan biciklis mezt választanunk, amelyen már eleve megtalálható ez a láthatósági eszköz.


Egyes hosszú ujjú biciklis mezek szilikon csúszásgátlókkal vannak ellátva, hogy mozgás közben a mez ne csússzon fel, ne csavarodjon el rajtunk. Emellett a mezek sportos vagy lezser szabása biztosítja az öltözet megfelelő illeszkedését. Ez a tulajdonság igazán fontos, hiszen azt várjuk el a speciális kerékpáros ruházattól, hogy sportolás közben a legkényelmesebb viseletet biztosítsa, és semmilyen mértékben ne akadályozzon a mozgásban.


Hosszú ujjú kerékpáros mezekről bővebben:Mi a különbség az átlagos pamut póló/vékony pulóver és a hosszú ujjú kerékpáros mezek között?


Akik főleg tavasszal és ősszel sokat tekernek, tapasztalhatták, hogy teljesen elázik a hétköznapi ruházatuk az izzadságtól, mivel az a test páráját nem ereszti át, a szél viszont könnyen átfúj az anyagukon, így nagyon kellemetlen érzés a nedves ruhában tekerve. Ezért ezek a mindennapi viseletre komfortosak, de intenzívebb mozgás közben már nem praktikusak, erre valók a hosszú ujjú kerékpáros mezek.


A hosszú ujjú kerékpáros mezek között több típust különböztetünk meg, ugyanúgy, mint a hétköznapi viseletre szánt ruhadaraboknál.
  • Léteznek tavaszi/őszi, hűvös időre szánt vastagabb, hosszú ujjú kerékpáros mezek, amik tökéletes kiegészítői a nyári mezeknek, így a hűvösebb éjszakákon, vagy magasabb hegycsúcsokon komfortosabb kerékpározást tesznek lehetővé.


A tavaszi/őszi ruházat egy speciális típusa a lecipzározható hosszú ujjú kerékpáros mez, ez rendkívül praktikus, ha kevesebb ruhadarabot szeretnénk magunkkal hordani.


Ezek a mezek még nem speciális szél- és esőálló, hideg ellen való téli darabok, inkább a már meglevő ruházatunkat egészítik ki vastagabb anyaguknak köszönhetően. Azoknak, akik egész évben kerékpároznak, fontos részét képezik ruhatáruknak a hosszú ujjú kerékpáros mezek, mert a réteges öltözködés tökéletesen megvalósítható velük.
  • Téli hosszú ujjú kerékpáros mezek


Pénztárcánk és igényeink szerint többféle típust találunk ezek között:


- Legegyszerűbbek, legolcsóbbak és legkedveltebbek az ún. polár béléses, lélegző anyagú hosszú ujjú kerékpáros mezek. Népszerűségüknek az oka kombinálhatóságukban rejlik: kevésbé fázós kerékpárosok egy minőségi kerékpáros esőkabáttal együtt akár a tél kezdetéig is használhatják.


- A komolyabb és drágább hosszú ujjú kerékpáros mezek már nem csak melegítenek, és elvezetik a testpárát, hanem különféle membránok és betétek segítségével szél- illetve esőállóak is. Minden olyan gyártó termékkínálatában megtalálhatóak, akik komolyabban foglalkoznak kerékpáros ruházat tervezésével. Ezek a hosszú ujjú kerékpáros mezek tartalmazzák a legtöbb fejlesztés eredményét, hosszú távon kiszolgálva az elégedett vásárlókat.  • Nyári hosszú ujjú kerékpáros mezek: ennek a speciális változatnak az értelmét sokan addig nem értik meg, míg fel nem tekernek több ezer méter magas csúcsokra, ahol a nap sugárzása miatt hófallal körülvéve sem fázunk, mégis könnyen leéghetünk. Ezek a mezek főleg az országúti kerékpárosok között népszerűek. Továbbfejlesztett változatuk mellkasnál és karnál szélálló membránnal van ellátva, végig cipzáros kivitelben, derékrésznél több zsebbel. (Pl. Endura FS260-Pro)Hosszú ujjú kerékpáros mezek és az UV:


Ha hosszú ujjú ruházatot viselünk, meg vagyunk győződve arról, hogy a nap káros sugarai nem árthatnak nekünk. Sajnos ez nem minden esetben van így, hiszen a versenyzőknek gyártott hosszú ujjú kerékpáros mezek sokszor annyira vékonyak, hogy könnyedén leéghet alatta a bőrünk, ha nem használunk megfelelő időközönként naptejet.A hosszú ujjú kerékpáros mezek tisztítása:  • mindig nézzük meg alaposan a ruhadarabunk tisztítására vonatkozó előírásokat!

  • használhatóak "vegyszermentes" mosószerek is, de nagyobb igénybevételnél legalább havi szinten mossuk ki speciális szerrel is, hogy a kellemetlen szagoknak nyoma se maradjon!

  • ne hagyjuk bebüdösödni a ruhát, így vagy rakjuk ki száradni, ha nem mossuk ki rögtön, vagy kerüljön egyből a mosógépbe!

  • maximum 30-40 fokon mossuk, hogy ne károsodjon a technikai ruházat!

  • ha van sport program a mosógépünkön, érdemes azt használni!Szűrés
Gyártó
Évjárat
Nem
Szín
Termék státusza