Hosszú ujjú mez

Hűvösebb időben hosszú ujjú kerékpáros mezeket ajánlunk, ezeket kb. 15˚C-ig a rövid ujjú mezre felvéve is használhatjuk egyéb kerékpáros ruha nélkül. A kerékpáros mez kiválasztásánál elsődleges, hogy az öltözet könnyen száradó, rugalmas, nedvességelvezető anyagból készüljön. Ezért előnyös, ha a biciklis mez elasztikus és műszálas anyag keverékéből készül, mert az könnyen és gyorsan megszárad. Pamutpólóban ne kerékpározzunk, mert az megtartja az izzadságot, amely egy rövid pihenő során lehűti a testünket, és megfázást okoz. Ez fokozottan igaz a hosszú ujjú biciklis mezek esetében, hiszen azok a hűvös napokon kerülnek elő. A hosszú ujjú mezek választékában találunk elől szélálló betéttel ellátott darabokat is.

Ezenkívül a hosszú ujjú kerékpáros mezt gyakran viseljük esti, éjszakai kerékpározás során, így előnyös, ha fényvisszaverő elemek találhatóak a ruhán. Érdemes olyan biciklis mezt választanunk, amelyen már eleve megtalálható ez a láthatósági eszköz.

Egyes hosszú ujjú biciklis mezek szilikon csúszásgátlókkal vannak ellátva, hogy mozgás közben a mez ne csússzon fel, ne csavarodjon el rajtunk. Emellett a mezek sportos vagy lezser szabása biztosítja az öltözet megfelelő illeszkedését. Ez a tulajdonság igazán fontos, hiszen azt várjuk el a speciális kerékpáros ruházattól, hogy sportolás közben a legkényelmesebb viseletet biztosítsa, és semmilyen mértékben ne akadályozzon a mozgásban.