Egészséget nem vásárolhatsz, de kerékpárt igen!

Hosszú ujjú mezek

18termék118
18termék118

HOSSZÚ UJJÚ KERÉKPÁROS MEZEK

Mi a különbség a rövid ujjú és a hosszú ujjú mezek között? Balról és jobbról is kb. 30 cm. Na jó, annál egy kicsit több, mint védelmet biztosítani a felkar közepétől egészen a csuklóig, de általánosságban ami igaz a rövid ujjú mezekre (amatőr és profik számára készülő választék, anyaghasználatban és gyártástechnológiában tapasztalható forradalmi megoldások mint kiváló szellőzés, nedvesség-kivezetés, villámgyors száradás, maximális komfort és védelem a környezeti hatások ellen), az igaz a hosszú ujjúakra is.

Laikusok meglepődnek — Te ne tedd! —, amikor neked szegezzük a kérdést, ha hosszú ujjú mezeink között nézelődsz, hogy nyári, átmeneti vagy téli (thermo) felsőt keresel-e, ugyanis mindhárom létezik.

Átmeneti hosszú ujjú mez: Jellemzően ősszel és tavasszal, de az elmúlt évek éghajlati változásai alapján inkább azt mondanánk, hogy 15 fok körüli időben a legpraktikusabb kerékpáros viselet a hosszúujjú kerékpáros mez (kiegészítve egy megfelelő kerékpáros aláöltözettel), emellett tökéletes kiegészítője a nyári mezeknek, így a hűvösebb estéken és akár a magasabb hegycsúcsokon is komfortos kerékpározást tesz lehetővé. A tavaszi/őszi ruházat egy speciális típusa a lecipzározható hosszú ujjú kerékpáros mez, ez igen praktikus abban az esetben, ha minimalizálni szeretnéd a felszerelésed súlyát.

Egy részük rendelkezik speciális szél- és esőálló tulajdonságokkal is, de nem ez az általános jellemzőjük. Ha te is egész évben kerékpározol, bringás ruhatárad fontos részét képezi a hosszú ujjú átmeneti kerékpáros mez, mert a réteges öltözködés tökéletesen megvalósítható általuk.

Nyári hosszú ujjú mez: A pillekönnyű anyaból készülő, jellemzően UV-szűrővel is ellátott ruhadarab értelmét sokan addig nem értik meg, míg fel nem tekernek 2000 méteres szint fölé emelkedő csúcsokra, ahol szebb napokon a hó mellett erős napsütés fogad, így könnyedén le is éghetsz. Ez a típus főleg az országúti kerékpárosok körében népszerű. Egyes változatok a mellkasnál és a karoknál szélálló membránnal vannak ellátva, hogy a lefelé diktált komoly tempó esetén se fázhass meg. Aktuális kedvenc modellünk a “színváltós” (színátmenetes) Northwave Blade hosszú ujjú mez, mely többek között minimális önsúlyú (147 g), mikroperforált technikai alapanyagból készült, az oldalpaneleken 3D hálós betétekkel látták el, emellett kitűnő izzadság-elvezetés és villámgyors száradás is jellemzi. Az ujjakon a “raw-cut” passzéknak, valamint a szilikonbetétes derékrésznek köszönhetően hibátlanul illeszkedik, végig cipzáras modell, három hátsó zsebbel, fényvisszaverő rátétekkel mindent tud, amit egy ilyen profi meznek tudnia kell, de a legnagyobb feature a mezzel kapcsolatban, az a definiálhatatlan, átmenetes színe. 

Téli thermo hosszú ujjú mez: A thermo biciklis felső igazából egy átmenetet jelent a mez, a pulóver és a kabát között. Nedvességelvezető, mint a normál mezek, vastag és puha, de nem annyira, mint egy pulóver, védelmet biztosít szél és eső ellen, de nem annyira, mint egy rendes biciklis kabát, emiatt önálló ruházati kategóriaként kezeljük, számos modellt találsz kínálatunkban.

A kedvenc és stílusos olasz Northwave mellett Endura, Vaude, Kellys és KTM modelljek sorakoznak a vállfákon, mert nálunk kizárólag bevált és megbízható márkákat, azoknak is a legnépszerűbb és legstílusosabb darabjait találod. 

Ha hűvös időben is gyakran pattansz nyeregbe, mindenképp nézd meg a biciklis kabátokat, a hosszú ujjú kesztyűket, sapkákat és sálakat, valamint a kamáslikat is!   

   

   

  Szűrés
  Ár
   (Ft)
  6 690 Ft - 44 590 Ft
  Gyártó
  Évjárat
  Méret
  Szín
  Termék státusza