Egészséget nem vásárolhatsz, de kerékpárt igen!

Rövid ujjú mezek

 

Rövid ujjú mezek


A rövid ujjú kerékpáros mezek a nyári időszak kerékpáros ruházatai közé tartoznak, persze spinninghez egész évben viselhetőek. Rövid, háromnegyedes és végig cipzáros változatban kaphatóak, hátul zsebekkel ellátva, ahol a személyes tárgyainkat, pótbelsőt stb. vihetjük magunkkal. A biciklis mezek szilikon csúszásgátló betétekkel vannak ellátva, hogy mozgás közben a mez ne csússzon fel, ne csavarodjon el rajtunk. Ezenkívül a mezek sportos vagy lezser szabása biztosítja az öltözet megfelelő illeszkedését a testen. Ez a tulajdonság igazán fontos, hiszen azt várjuk el a speciális kerékpáros ruházattól, hogy sportolás közben a legkényelmesebb viseletet biztosítsa, és semmilyen mértékben ne akadályozzon a mozgásban.


A kerékpáros mez kiválasztásánál elsődleges, hogy az öltözet könnyen száradó, rugalmas, nedvességelvezető anyagból készüljön. Ezért előnyös, ha a biciklis mez elasztikus és műszálas anyag keverékéből készül, mert az könnyen és gyorsan megszárad. Pamut pólóban ne kerékpározzunk, mert megtartja az izzadságot, amely egy rövid pihenő során lehűti a testünket, és megfázást okoz.


Rövid ujjú kerékpáros mezekről bővebben:Akik főleg a meleg hónapokban tekernek, ismerik az érzést, milyen, amikor átnedvesedik a mindennapos ruházatunk az izzadságtól. Ezek az általában pamut felsők és nadrágok ne intenzív mozgáshoz lettek kitalálva, mivel a testpárát nem ereszti át, nem lélegző anyagúak. Ezért ajánljuk bingázáshoz a rövid ujjú kerékpáros mezek használatát.


A rövid ujjú kerékpáros mezek több típusa ismert, ezeket vesszük sorra:


Hétköznapi bringásoknak szánt rövid ujjú kerékpáros mezek


Léteznek visszafogott, mindennapi viseletre alkalmas rövid ujjú kerékpáros mezek, mivel a gyártók többsége felismerte ezt az igényt, így a versenyzők, hétvégi túrázók, és a munkába járók is megtalálják e mezek között a számukra tökéletes rövid ujjú kerékpáros mezt.


Azon kerékpárosok vágya is meghallgatásra talált, akik mégis szeretnék a versenyzőknek járó profizmust beépíteni mindennapjaikba, de nem szeretnének túl színes bringás mezt nagy feliratokkal: számukra logó nélküli szolidabb színű felsőrészek is elérhetőek.


A gyártók igyekeznek azok számára is legkényelmesebbé tenni a bringázást, akiknek a kerékpárjuk a közlekedési eszközük: elérhetőek már olyan rövid ujjú kerékpáros mezek, melyek a pólók, ingek szabásához hasonlóak, így a hétköznapi ruházat látszatát keltik, pl.: Endura Urban.Túrára, vagy hosszabb távú bringautakra szánt rövid ujjú kerékpáros mezek szabásukban és kialakításukban is eltérnek az előzőektől, mert 1-2-3 zsebbel rendelkeznek derékrész környékén, illetve az aktívabb használat miatt léteznek hálós kialakításúak is a jobb szellőzés érdekében.


Félig lehúzható, vagy teljes cipzárral rendelkeznek elöl, így könnyebben lehet szellőzésüket változtatni.Hobbi versenyzők és profik részére még ezek a rövid ujjú kerékpáros mezek is egyszerűek lehetnek, nekik már fontos, hogy testhezálló, jól szellőző, könnyű, mozgásban nem akadályozó, szinte észrevehetetlen ruházatuk legyen -akár egy plusz bőrréteg-, hogy maximális teljesítményükben ne gátolja őket semmi.


A legprofibb rövid ujjú kerékpáros mezek között nem csupán rövid ujjú, de a hosszú ujjú, speciálisan nyári, őszi, téli és tavaszi rövid ujjú kerékpáros mezek is megtalálhatóak.


Ezek a ruhadarabok a legdrágább, de a legtöbb fejlesztést, speciális tudást tartalmazó rövid ujjú kerékpáros mezek, de nem véletlenül, hiszen a versenyzésre szánt ruházattal fontos leküzdeni a légellenállást is, semmiképp sem hétköznapi viselet.


Szilikon csíkok biztosítják a karnál és derékrésznél, hogy mozgás közben ne csúszkáljon a rövid ujjú kerékpáros mez, és ne vonja el a figyelmüket a versenyről, ne kelljen folyton igazgatni.Rövid ujjú kerékpáros mezek ellensége, az UV:


Mindig használjunk a bőrünknek megfelelő napvédő krémet a mez-fedte területeken is, hiszen a legvékonyabb anyagú mez alatt bőrünk nincs 100 %-osan védve a nap káros sugaraival szemben, így könnyedén leéghetünk.A rövid ujjú kerékpáros mezek mosása:  • a ruházat cimkéje alapján történjen

  • legalább havi szinten mossuk ki speciális mosószerrel, ami kifejezetten a technikai ruházathoz lett kifejlesztve, hiszen a szagok eltüntetését más, akár vegyszermentes mosószerek nem tudják garantálni.

  • szárítsuk meg levétel után a ruházatot, ha nem kerül azonnal a mosógépbe, mert ha késlekedünk, olyan szagok is beleivódhatnak az anyagába, amiket később nem tudunk eltüntetni!

  • maximum 30 (-40) fokon szabad mosni a technikai anyagokat, különben károsodhatnak.


Szűrés
Ár
 (Ft)
4 890 Ft - 44 490 Ft
Gyártó
Évjárat
Méret
Szín
K
Termék státusza