Cross trekking e-bike

Vásárolj 150 000 Forint kedvezménnyel E-kerékpárt állami támogatással!

Kedves Érdeklődő!
Ezen az oldalon kiválogattuk azokat a pályázatba tartozó elektromos kerékpárokat, amik szakmai és felhasználói szempontok alapján a legfigyelemreméltóbbak.
Természetesen ennél szélesebb az elektromos kerékpár pályázatnak megfelelő választékunk, amit itt tudsz megnézni.
Ha kíváncsi vagy azokra az elektromos kerékpárokra is, amik nem vesznek részt a pályázatban, látogasd meg ezt az aloldalunkat.
Azonban mindenekelőtt javasoljuk az oldalon szereplő típusok megtekintését.
Nézet:
Sorrend:
Nézet:
Sorrend:

Cross trekking e-bike

Ha kényelmes, könnyű, emellett sokoldalú, kerékpárt szeretnénkígy használhatjuk aszfalton, de tereptúrázásra is, egyszerű és praktikus is egyben, vagy akár a legmodernebb és elegáns egyszerre, akkor a cross trekking e-bike tökéletes választást jelent.

Manapság talán a cross trekking e-bike számít a legelterjedtebb és legkedveltebb kerékpártípusnak, mivel minden árkategóriában megtalálhatjuk egy-egy modelljét. A túrakerékpárok között a cross trekking e-bike az a stílus, amelyben megtalálhatóak az alap, egyszerű felszereltségű, kedvező árú hobbi kategóriájú, és a már komolyabb igénybevételnek is megfelelő, legújabb fejlesztésű felső kategóriás modellek is.

A cross trekking e-bike kategória lényegét a sokoldalúsága és a többrétű, praktikus felhasználhatóság jelenti. Különböző kiegészítőkkel felszerelve más-más felhasználási területen is használhatjuk ugyanazt a kerékpárt. Sárvédővel, kitámasztóval, levehető kosárral, és természetesen a KRESZ előírásoknak megfelelő hang- és fényjelzéssel kiegészítve városi kétkerekűnek, vagy mindennapos munkába járáshoz egyaránt kiválóan alkalmas,. Laza túrázáshoz a cross trekking biciklinket csomagtartóval és táskákkal is bővíthetjük, de elegánsan, csupaszon sportos edzések esetén is biztosítja mindazt, amire szükségünk lehet.

A fentiekből láthatjuk, hogy a cross trekking e-bike amolyan mindenes típusú bringa, akár városi közlekedésről, akár egy lazább túrázásról, vagy sportos edzésről legyen is szó, ez a típus szinte mindenre alkalmas. 28”-as kerékméret jellemzi, ezért az akadályokon könnyedén átgördül, viszont a gumijai ballonosabbak és komfortosabbak az országúti kerékpárokéhoz képest, és noha vegyes felhasználásra alkalmasak, a hegyikerékpáros méretekhez képest keskenyebbek.

Nagyon sokban hasonlítanak a technikai tartalmat tekintve a terepre kifejlesztett társaikra. Általában első teleszkóppal felszereltek, az olcsóbb modellek rugós rugózású, csillapítás nélküli, vagy fix csillapítással, 30-50 mm-es rugóúttal rendelkeznek. A cross trekking e-bike drágább árkategóriájú társaira már akár levegős rugózású változatúak, hosszabb rugóút (60-80 mm), és manuálisan szabályozható csillapítás jellemzi őket.

 A kényelmes testtartást, az ideális üléspozíciót a vázgeometria biztosítja, viszont egy sportosabb kerékpárról van szó, ezáltal nagyobb terhelés érheti csuklónkat. Sok esetben a kormányszár állítható, dönthető, így biztosítva csuklónk tehermentesítését és az egyenes háttal való kerékpározás lehetőségét egyaránt. Ez inkább a középkategóriára jellemző, a felső kategóriában a felszereltség és a teljesítményorientáció miatt könnyebb, nem állítható változatok a jellemzőek. Hajtásrendszerét tekintve a cross trekking e-bike kerékpár is haladósabb áttételekre lett tervezve, ami hátul a MTB-okhoz hasonló, de elől a nagy tányér nagyobb (48 fog), ezáltal gyorsabb haladási sebességet biztosít. A belépő modellek 3x8, 3x9 sebességes, míg a középkategória, és komolyabb társaik szélesebb áttételi tartománnyal, és ezáltal terepen és aszfalton is praktikusabb használatot garantáló, 3x10 sebességes rendszerrel rendelkeznek. Pár évvel ezelőtt még a középkategória is V-fékes kialakítású volt, ma már itt is a tárcsafék dominál, ami amellett, hogy időjárásfüggetlen, kis kézerővel működtethető, nagyobb fékhatást biztosító fékrendszer.  A cross trekking e-bike vásárlása esetén érdemes felszereltségét, és nem a márkát figyelembe venni, mert a középkategóriában is a kerékpárokat mind technológiában, mind geometriájában egymáshoz nagyon hasonló vázakra szerelik.

A cross trekking férfi változata mellett női vázkialakítású is elérhető, ami amellett, hogy a könnyebb felszállást segíti, ugyanazokkal a sportos jegyekkel rendelkezik, mint a férfi modellek. Ezek a könnyű alumínium vázak olyan kiegészítőkkel is felszerelhetőek gyártótól függetlenül, melyek tartalmasabbá teszik a mindennapi közlekedésünket, élményben gazdag túráinkat, vagy sportolásunkat.