Fitness e-bike

Nincs ilyen termék
Keresendő kifejezés
Keresés típusa
ÉS (mindegyik szó szerepel)
VAGY (bármely szó szerepel)
Keresés kategóriában
Összes kategória
Miben keressen
Név
Cikkszám
Rövid leírás a termékről
Termék részletes tulajdonságai
Egyéb választható tulajdonságok
Termék paraméterek
Minimális ár
Ft
Maximális ár
Ft

Fittness e-bike

A fitness kerékpárok (melyek viszonylag új kategóriának számítanak a kerékpártípusok között) felépítésének alapját az országúti kerékpár befolyásolta. Ezek a kerékpárok a lehető legnagyobb kényelem mellett kellő sportosságot képesek biztosítani. Mindennapi közlekedésre is alkalmasak (a fitness és az országúti bringák közötti különbség itt érzékeltethető igazán), egyenes kormánnyal felszereltek, ellentétben a hajlított kialakítású társaikkal. Ennek köszönhetően kényelmesebb üléspozíciót kapunk, nem kell hajlott testhelyzetet felvenni tekerés közben.

A ballonosabb gumik szélesebbek országúti társaiknál, ez további kényelmes használatot biztosít. Ezáltal a kerékpár könnyebben irányítható, biztosabb stabilitású, nem beszélve a defekt lehetőségének csökkenéséről.

Országúti, városi felhasználásra, túrákra egyaránt alkalmasak (kizáróan műúti igénybevétel mellett), emiatt nagyon sokoldalú típusnak számítanak. Kevésbé sportosak az országútiakhoz képest, de az emelkedőkkel remekül birkóznak meg, és rendkívül jó dinamikával rendelkeznek.

Csomagtartóval, sárvédővel, kitámasztóval szükség esetén felszerelhetőek. Gyakoriak a patkófékes felszereltségű változatok, emellett V-fékes, és kisebb mértékben tárcsafékes modellekkel is találkozunk.

Fitness e-bike VÁSÁRLÁSA ELŐTTI TUDNIVALÓK

Sok kerékpáros igényel a mindennapi használatra, közlekedésre tartott biciklije mellé egy olyan típust, ami a sportoláshoz, kardiózáshoz nyújt segítséget, mert az edzőterem fullasztó légkörével szemben a szabad levegőt részesítik előnyben. Megint mások a futás és az úszás mellé használják a triatlon részeként.

Mielőtt a fitness e-bike megjelent volna, létezett egy olyan lehetőség, hogy a felhasználók átalakíthatták a kerékpárjukat. A hegyi kerékpár azonban számtalan módosítás után sem lenne megfelelő Fittness e-bike, emiatt az országúti mellett a trekking jöhetett szóba. Tekintve, hogy az országúti kerékpárnak rendkívül sportos az üléspozíciója, emellett hátrányt jelentene a kormány is, mivel egy átalakítás (egyenes kormánnyá) teljes váltás- és fékrendszer cserét vonna maga után. Ezért ésszerűbb a cross trekking kerékpár félterep-mintázatú gumijait lecserélni a legvékonyabb sima mintázatúra, viszont ebben az esetben a teleszkópvilla és a nagyobb tömeg jelentene problémát.

A sportosság és a gyorsaság mellett a kényelem a fitness e-bike-ok elsődleges jellemzője, akár hobbiszinten, akár valamilyen sporttevékenység keretében hódolunk kedvenc időtöltésünknek. Mivel hosszú ideig a kerékpárok átalakítása volt az egyetlen módszer, a gyártók egy része egyszerűen oldotta meg a kérdést, hogy az újfajta típust megalkossák: az országúti bringák kormányát lecserélték egyenes változatra, a többi részt viszont érintetlenül hagyták. Ez azonban nem bizonyult jó ötletnek, ha a kevésbé sportos kerékpárosokra gondolunk, mivel a hajtásrendszer és a keskeny gumi nem megfelelő megoldás.

Más gyártók viszont figyelembe vették az igényeket, újragondolva az egész kérdést, ezzel megszületett a fitness e-bike praktikus, erős V-fékkel, merev villával, és könnyű, ám strapabíró alumínium vázas kialakítása. Ezenkívül sima gumi, mely az országúti típusokhoz képest keskeny, ballonosabb kialakítású, ezáltal a fitness e-bike fürge, gyors és komfortos lett.

Sokoldalú felhasználhatóság jellemzi: munkába járáshoz és edzéseken kívül teljesítménytúrákhoz is megfelelő útitárs, amennyiben a villán és a vázon az erre a célra kialakított pontokra rögzítjük a csomagtartót, a sárvédőt, vagy a kitámasztót. De nemcsak munkába járáshoz ideális, a futároknak például tökéletesen megfelelő választás, köszönhetően a gyorsaságnak és a kényelemnek.

A legtöbb modell esetében a vázon belül elvezetett, rejtett kábelezés (ami az élettartamát növeli meg) is sokat hozzáad az alapvetően letisztult külsőhöz. A kerékpár egysebességes változata műszakilag a legegyszerűbb megoldás, mint pl. egy régi Kellys Physio 10, amely akár egy komfortos pálya-kerékpárnak is beillik. Azonban (a praktikussága miatt) a váltós rendszereket részesítik előnyben a gyártók és a kerékpárosok egyaránt, így inkább ezeket a változatokat fejlesztették tovább.

A pénztárcánk és az igényeink függvényében választhatunk az egyszerűbb trekking és az országúti kerékpárok mintájára készült hajtásrendszerek között, melyek már valóban a leggyorsabb kerékpárok az egyenes kormányúak családjában, viszont a használatukhoz nagyobb edzettség is szükségeltetik. Ez amiatt van, hogy noha kompakt hajtómű jellemzi, még itt is nagyobb lánckerekek vannak elől, mint egy trekking, vagy cross trekking hajtóművön. Ezekhez párosulnak egy országúti fogaskoszorú fokozatai, melyek sokkal közelebb vannak egymáshoz, mint a komfortosabb trekkingeknél, ennek köszönhetően gyors haladás, de nehezebb tekerés jellemzi.