Összecsukható e-bike

Nincs ilyen termék
Keresendő kifejezés
Keresés típusa
ÉS (mindegyik szó szerepel)
VAGY (bármely szó szerepel)
Keresés kategóriában
Összes kategória
Miben keressen
Név
Cikkszám
Rövid leírás a termékről
Termék részletes tulajdonságai
Egyéb választható tulajdonságok
Termék paraméterek
Minimális ár
Ft
Maximális ár
Ft

Összecsukható e-bike

Az összecsukható bicikli említése sokakban régi kedves emlékeket idéz fel, és a régi Csepel Camping kerékpárt. Persze azóta hosszú idő telt el, a típusok egyre praktikusabbakká váltak, a fejlesztők a kényelem kialakítására is sok gondot fordítottak ez idő alatt.

Miért is olyan nélkülözhetetlen az összecsukható e-bike?

  1. Aki tömegközlekedési eszközökön is utazik, nemcsak autóval, szembesülhetett azzal, milyen sok gondjuk van a kerékpárosoknak, ha magukkal akarják vinni biciklijüket. Mivel a tömegközlekedési eszközökön szigorú szabályozások vonatkoznak nemcsak a csomagok méretére, hanem a biciklik szállítására vonatkozóan is – amennyiben egyáltalán megengedett az adott járművön a szállítás.

A vonaton való utaztatás egyrészt drága, másrészt a csomagok külön kocsiban tárolandók, ahol egyáltalán nem biztos, hogy figyelni tudunk rájuk, hogy ugyanolyan állapotban kapjuk vissza, mint amilyen az utazás előtt volt.

Valószínűleg már ennyiből is kiderült, milyen praktikus, fontos szerepet tölt be az összecsukható e-bike. Összehajtva már egy bőröndben is elfér, járművekre akár nagyobb tömeg esetén is felszállhatunk, hiszen nincs ember, aki arra gondolna, hogy a táska egy biciklit is rejt. Nem beszélve a spórolásról, hiszen nem szükséges külön jegyet venni, ami (ismerve a mai jegyárakat) egyáltalán nem elhanyagolható szempont.

  1. Ha a munkahelyünkön nincs, vagy nem tökéletes a kerékpártároló, nem szívesen zárnánk oda a bringánkat akár napi 8 órára. Ebben az esetben összecsomagolt állapotban bevihetjük az épületbe, hiszen a kis mérete miatt senkit nem zavarna.
  2. Egy, vagy több bicikli kisebb otthonok esetén is probléma forrása lehet, de mégsem válhatunk meg tőlük a praktikusságuk miatt. A kicsi méretével ilyenkor pont jól jön az összecsukható változat, melyet akár az ágy alatt is tárolhatunk.

Pár szóban arról, milyen is manapság, az összecsukható e-bike

Bizony, az eltelt idők alatt végbement fejlesztéseknek köszönhetően már nagyban különbözik a régi Csepel modelltől. Igaz, hasonló is akad még mindig, és maga a Csepel is számtalan újítást eszközölt a régi típusokhoz képest. Ennek köszönhetően a mai Csepel összehasonlíthatatlanul biztosabbá vált.

A váz

Több gyártó felismerte azt, hogy praktikusabb és egyszerűbben kezelhető a bicikli vázbontás nélkül. Emiatt könnyű, bontatlan, de egyben merev vázzal alakították ki. Sokkal magasabb terhelhetőség (100-110 kg), és élettartam jellemzi.

Persze olyan gyártók is akadnak, akik nem sokat bíbelődtek a fejlesztésekkel, így más márkák kevésbé optimális licenszét vették meg. Ezután csak a dizájnon változtattak, és a saját márkanevük alatt dobták piacra termékeiket. Ezzel persze megtévesztették a leendő vevőiket is, akik abban a hiszemben vásároltak, hogy a pénzükért cserébe a várt minőséget kapják.

 

 

A kerekek

Az összecsukható e-bike-nál 20-asnál nagyobb mérettel nem találkozunk, mivel az elv az, hogy minél kisebbre össze tudjuk csukni, így ennél nagyobb kerékméretet értelmetlen lenne használni. Ebben az esetben pont a praktikusság szenvedne csorbát.

Aki most arra gondol, hogy a 24-es és a 26-os mérethez képest jóval több energiát kell befektetnie a tekerésbe, tévedésben van. A megoldás az áttételben rejlik, amit az áttételes lánchajtás, vagy a nagyobb első lánckerék old meg. Nem beszélve arról, hogy a városi közlekedéshez (ahol sűrűn kell megállni és újra elindulni) a legpraktikusabb megoldás.

Az összecsukható e-bike természetesen a webáruházunk kínálatában is megtalálható. Mivel ez csak egy dióhéjban megírt összefoglaló, a legfontosabb tudnivalókat pár szóban érintve, munkatársaink a bővebb felvilágítás érdekében készséggel állnak az Önök rendelkezésére, amennyiben további kérdések merülnének fel a megfelelő termék kiválasztása és a vásárlás előtt.