Egészséget nem vásárolhatsz, de kerékpárt igen!

Városi sisakok

 

Városi sisak


A kerékpáros sisak a legfontosabb védelmi kiegészítő, ezért fejvédő nélkül ne induljunk el kerékpározni! Lassú tempónál vagy akár álló helyzetből is lehet olyan szerencsétlenül esni, hogy komoly fejsérülést szerezzünk!


Mivel nagyon fontos védelmi funkciót látnak el, a kerékpáros sisakok minél korszerűbb, megbízhatóbb kialakításán dolgoznak a gyártók. Alapvető elvárás a kerékpáros sisakokkal kapcsolatban a jó szellőzés, valamint a mérettartományon belüli állíthatóság, ami a bukósisakban található állítógyűrű segítségével történik. Érdemes minél több márkát és fazont felpróbálni - ahány ember, annyiféle fejforma – és válasszuk a legkényelmesebbet.


A számunkra legmegfelelőbb városi sisak kiválasztásánál fontos szempont, hogy az ne legyen nehéz – hogy ne terhelődjön súly a nyakunkra –, valamint hogy kiemelt tarkóvédelemmel bírjon. És mivel a biciklis sisakot egész évben használjuk, ajánlott, hogy rendelkezzen napellenzővel is.


A kerékpáros sisakok nagyon fontos védelmi funkciót látnak el, ezért a gyártók minél korszerűbb, megbízhatóbb kialakításokon dolgoznak. A biciklis bukósisakok közti funkcionális különbség a bennük található anyagok milyenségében rejlik. A kerékpáros bukósisak külső héja, amely többnyire műanyagból készül, az az alkotó, amely a becsapódáskor nem engedi darabokra esni a belső héjat. A belső héj biztosítja a bukósisak keménységét, törésállóságát, felel az ütődés tompításáért. Az EPS-anyagból készült belső héj nagy hatékonysággal oszlatja el az ütközés erőhatását. Megbízható választás az in-mold héjkialakítással készült sisak, amelynél a különböző héjösszetevőket egy speciális hőkezeléses technológia által egyesítik.

Szűrés
Gyártó
Évjárat
Nem
Szín
Termék státusza