Egészséget nem vásárolhatsz, de kerékpárt igen!

Kisokos

NŐI KERÉKPÁR-KÖRKÉP, NEM CSAK BRINGÁS HÖLGYEKNEK

Berguson
Berguson
2022.09.01 13:15
NŐI KERÉKPÁR-KÖRKÉP, NEM CSAK BRINGÁS HÖLGYEKNEK

Napjainkban kerékpárvásárlás esetén a hölgyeknek sokkal nehezebb eligazodniuk a számtalan típus között, mint régebben. Ennek megkönnyítésének érdekében a Berguson Kerékpár-kereskedés tapasztalatait felhasználva megpróbáljuk bemutatni az irányadó trendeket a női kerékpárok területén, egyben segítséget nyújtunk a megfelelő kerékpártípus kiválasztásához.

A Berguson csapata immár 25 éve a kerékpározás hazai népszerűsítésének egyik legfontosabb szereplőjének számít, így a szakmai tapasztalataik felbecsülhetetlen segítséget jelentenek. A hagyományos kerékpárok, a gyermekkerékpárok és az elektromos kerékpárok forgalmazásával (üzletben és webáruházban egyaránt), bérbeadásával, szervizelésével, valamint egy óbudai lakossági kerékpárkölcsönzővel megtámogatva a kerékpározás elkötelezett híveinek számítanak. A Vihar utcai kerékpárüzletükben tekintettük át a nőikerékpár-körképet, itt érdeklődtünk a Berguson szakértő csapatánál, hogy tavaly és az idén melyek a legkeresettebb, legnépszerűbb női kerékpárok.

VÁROSI KERÉKPÁR

A hagyományos városi kerékpárok jutnak természetesen elsőként a hölgyek eszébe, köszönhetően a kis romantikus kosárnak, a csomagtartónak és az elegáns, „holland típusú” vonalvezetésnek. Mivel kis átlépési magassággal rendelkeznek, ezek a kerékpárok különösen népszerűek számítanak a hölgyek körében, akár szoknyában is könnyen és elegánsan használhatók. Városi közlekedéshez, bevásárláshoz és gyermeküléssel felszerelve gyermekszállításra egyaránt alkalmas, emellett az új, minőségi, garanciális, menetkész kerékpárok szemkápráztató színválasztékban kaphatók.

80 és 180 ezer forint között már nagyon stabil, biztonságos és kényelmes városi női kerékpárt vehetünk, vagy rendelhetünk. A tavalyi évben a Bergusonnál a Kellys és a CTM márkákból értékesítettek a legtöbbet a női városi kerékpárok közül.

MTB ÉS TREKKING KERÉKPÁROK

A kicsit sportosabb, sokat bringázó hölgyek körében a cross trekking, túra trekking, vagy MTB típusú kerékpárok számítanak a legkeresettebbeknek. Az ejtett vázra (ami kifejezetten nőivé varázsolják ezeket a kétkerekűeket) ezen a kerékpártípusok esetében is egyre többféle megoldás létezik.

A három típus között röviden a különbség leginkább abban rejlik, hogy a cross trekking kerékpárok inkább sportosabb, kirándulósabb alkalmakra, akár tereptúrázásra a legalkalmasabbak, míg a túra trekkingeket hosszabb utakra, kiadós kirándulásokra, de inkább aszfalt utakra ajánlják. Ezzel szemben az MTB kerékpárok (hegyi kerékpárok) az emelkedősebb, hegyvidéki területeken való kerékpározáshoz a nevükből adódóan is alkalmasabbak.

A vázszínek igen nagy választékával találkozhatunk a vásárlás alkalmával.

100 és 300 ezer forint között már kitűnő márkás modellek kaphatók, tavalyi modellekre extra kedvezmények vonatkoznak. A montik és trekkingek tekintetében az előző évben a Kellys, a Merida, a Cube és a Gepida számítottak a legkeresettebb márkáknak a Bergusonnál.

ORSZÁGÚTI, FIXI ÉS FITNESZ KERÉKPÁROK

A legsportosabb bringák a hölgyek számára természetesen a szarvkormányos, hagyományos országúti kerékpárok (közismert nevükön versenykerékpárok), a fix hajtású fixik és e két kerékpár kombinációja, a fitnesz kerékpárok.

Ezek a típusok a hölgyeknek már valóban hosszabb távú sportcélok, alakformálás, erőnlétnövelés esetén megfelelő partnernek számítanak.

Ezekkel a kerékpárokkal 200 és 400 ezer forint között, széles márkaválasztékban találkozhatunk az üzletekben. A Merida és a Kellys kerékpárjai iránt mutatkozott tavaly a legnagyobb kereslet.

ELEKTROMOS NŐI KERÉKPÁROK

Szerencsére napjainkban már azoknak a hölgyeknek sem kell lemondaniuk a kerékpározás örömeiről, akik a koruk, vagy egészségi állapotuk miatt eddig nem tudtak nyeregbe pattanni. Számukra az elektromos kerékpár jelenthet tökéletes megoldást, ez a típus a pedálozást és a kerékpár megfelelő sebességének elérését elektromosan segíti.

Az elektromos kerékpár mára olyannyira népszerűvé vált, hogy a tavalyi évben csak Nyugat-Európában az összes eladott kerékpár közel 50%-át már ezek a modellek tették ki.

Ezzel az eszközzel a nagyszülők is bátran elszaladhatnak az unokáért, vagy a bevásárláshoz nyújtanak nagyszerű segítséget, de akár egy hosszabb családi kerékpározás esetén is a fiatalokkal tarthatnak.

Érdemes ellátogatni a Berguson üzletébe, ahol háromnapos ingyenes elektromoskerékpár-tesztelést vehetnek igénybe, emellett bérlési és lízingelési lehetőséggel is várják az e kerékpárok iránt érdeklődőket. A www.berguson.hu oldalon érdeklődhetnek az árak és teljesítmények tekintetében.

Válassz bármilyen kerékpárt, és tekerj minél többet a jó levegőn, a szabadban, egyedül, vagy csapatban, hiszen a kerékpározás egy olyan sport, amelyben a kikapcsolódás és a látott élmények feledtetik velünk, hogy éppen „sportolunk”.