Egészséget nem vásárolhatsz, de kerékpárt igen!

Télikabátok (softshell)

33termék133
33termék133

KERÉKPÁROS TÉLIKABÁT

Ha igazi biciklis bandita vagy, aki az igazán hideg hónapokban sem a görgőn gyűjti a kilométereket, aki kinn edz, aki bringával jár dolgozni, bevásárolni, akit nem zavar, ha 0 fok alatt marad a hőmérő higanyszála, akkor mindenképp érdemes beruháznod egy jó minőségű, Softshellből készült téli bringás kabátra.

Mit tud a Softshell?

A Softshell egy univerzális outdoor anyag, az egyik legelterjedtebb a kültéri sportöltözékek között. Felülete puha, hajlékony, szélálló és víztaszító (nem minden Softshell tökéletesen vízálló), ugyanakkor lélegző is.

Vízállóság: Az esőcseppek legördülnek a Softshell felületen, a hópelyhek pedig nem tapadnak rá. A szőtt Softshell általában 5 000 mm-ig vízálló, míg a membrános softshell vízállósága meghaladja a 30 000 mm-es értéket.

Szélállóság és légáteresztő-képesség (röv.: RET): Minél nagyobb egy anyag szélállósága, annál kevésbé lélegzik, vagyis minél alacsonyabb a RET (azaz a víz elpárologtatásához szükséges energia), annál jobb a légáteresztő-képessége. A Softshell mindkettőt tudja (bizonyos keretek között).

Rugalmasság: A Softshell anyag biztosítja a szabad mozgást kerékpározás közben. Fazonja követi a kerékpározás során felvett testhelyzetet (hátul hosszabb, hogy bringázás közben, előre hajolva is megóvja a derekad), szépen simul, nem gyűrődik. Még a vastagabb Softshell kabát sem áll el, jól idomul, követi a tested vonalát, mandzsettája és gallérja is elasztikus, hogy a csuklódnál, nyakadnál se férkőzhessen be a hideg.

Meleg: Az utcai szövet- vagy tollkabátokkal ellentétben a softshell kabátoknak általában bélése: két szövetréteg összekapcsolásával készül, hogy egyszerre meleg és rugalmas tulajdonságokkal bírjon. Egyes gyártók speciális céllal mégis elláthatják őket vékony, hálós, esetleg mikropolár béléssel, de ez nem jellemző. Ha vastagon bélelt, esetleg hőtükrös bélésű kabáttal találkozol, tudd, az nem a hazai időjárási viszonyokhoz készült.

Praktikus és könnyű: Mint a biciklis mezeken, dzsekiken általában, úgy a télikabáton is találsz hátsó (nyitott és zárható) zsebeket, akár cipzáras szellőzőnyílásokat, szellőzőpaneleket is, melyeknek köszönhetően komfortosan tekerhetsz, mit sem észlelve a hideg időjárásból. 

Fenntartható: A gyártók többsége nagy hangsúlyt fektet a fenntarthatóságra mind az alapanyagokat, mind pedig a gyártási folyamatokat tekintve. Számos márka törekszik a környezetvédelemre, a fenntarthatóság minél magasabb szintű elérésére.

A Softshellen túl…

A gyártók évről-évre, szezonról-szezonra hoznak ki újításokat a technikai ruházat terén. A világ “nagy” márkái különböző megoldásokat kínálnak, zseniális innovációikkal folyamatosan nyerik a díjakat. Ez Neked, “mezei” felhasználónak azért jó, mert egyre magasabb minőségű, egyre profibb felszerelésben sportolhatsz, kisebb a megfázás rizikója és sokkal nagyobb az élvezeti faktor! Hidd el, megéri a befektetést!

A Berguson kínálatában a funkcionális kerékpáros kabátokon kívül megtalálod a legismertebb biciklis márkák utcai viseletre szánt dzsekiit is, melyekben akkor is tudják rólad, hogy a bringás közösség tagja vagy, ha kétkerekűd épp otthon pihen… 

Válogass az Endura, Vaude, Northwave vagy Merida kabátok között, szerezz be sisak alá való maszkot, sapkát vagy csősálat, vastag, téli biciklis kesztyűt, hosszú biciklis nadrágot vagy esőnadrágot és biciklis kamáslit is!

Szűrés
Ár
 (Ft)
29 990 Ft - 102 190 Ft
Gyártó
Évjárat
Méret
Szín
Termék státusza