Egészséget nem vásárolhatsz, de kerékpárt igen!

Neuzer

1termék11
1termék11

A Neuzer márka története

 

"Egyébként: mi is a különleges a bringáinkban? Menjetek egy kört velük, érezni fogjátok!”(Neuzer András)

Neuzer András és a Neuzer kerékpár története 1987-ben kezdődött, mikor saját kerékpárjához szeretett volna megfelelő alkatrészt beszerezni, ám mivel nem kapott, úgy döntött, saját maga kezd kerékpáralkatrészeket gyártani. Mára már Magyarország vezető kerékpárgyártó üzeme lett a Neuzer Kerékpár Kft. Élén megalakulása óta Neuzer András áll.

A jelenlegi formájában működő NEUZER Kerékpár Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. 1996-ban alakult, és amire nagyon büszkék lehetünk:  100%-ban magyar tulajdonban van.

Saját gyártmányú Neuzer kerékpárjai szinte minden felhasználási  területre elérhetőek, legyen szó akár országúti, trekking, gyermek, városi, vagy hegyi kerékpárról, ráadásul hazánkban, a kiskereskedelmi szaküzletek majdnem mindegyikében megtalálhatóak.

Nem csupán a magyarok élvezhetik a kedvező ár-értékarányú Neuzer kerékpárjaikat, ugyanis az Esztergomban készülő 100.000 db Neuzer kerékpár majdnem felét az EU számos országába exportálják.

neuzer.jpg

A folyamatos fejlődésnek köszönhetően a Neuzer 2012-ben megnyitotta kerékpárgyárát Esztergomban, mely 130 alkalmazott szenvedélyes munkájával teljes kapacitással évente 140.000 kerékpár gyártására alkalmas. A kétszintes gyár létrejöttében nagy segítséget nyújtott egy nagyobb összegű pályázati támogatás is.

A 6365 m2-es területen megtalálható a gyártórészleg, melyben kerékgyártó-, festő- és lakatosüzem is helyet kapott, valamint összeszerelő üzem,  a csarnoki részen pedig 2100 m2-nyi magasraktár, és 850 m2-es gumiraktár is található.

neuzer-gyar.jpg


Új technológiák és újítások a Neuzernél


  • -automata gépeik naponta akár 1800 db kerék előállítására képesek
  • -korszerű festőüzemben a vázak és tartozékok festése szemcseszórással előállított "fémtiszta" felületre porszórásos eljárással történik, így akár 800 db Neuzer váz festése is elkészülhet naponta.
  • -a végszerelő műhelyben szabványosított alkatrészekből, illetve egyedi tervezéssel készült kerékpárok összeszerelése történik. Naponta 800 db Neuzer kerékpár kerül ki az üzemből, megfelelve az MSZ EN ISO 9001.2001 minőségirányítási rendszer előírásainak.


"Célunk a sok kicsi, nem egy nagy."

Mivel a Neuzer üzemének éves kapacitása 80-100.000 db kerékpár, szívesebben veszik a 4-8000 darabszámú megrendeléseket, mint a 60-100.000-eset, mivel ha utóbbi megrendeléstől visszalépnek, kisebb a kár, mintha az éves mennyiségnek megfelelőt mondanák vissza.

Bevételek és a pályázatok

A Neuzer a kezdeti árbevétel-növekedést viszonylag könnyedén teljesítette, ezáltal a pályázati feltételeknek is eleget tett:

  • -2002-ben sikeresen pályázott a Széchenyi Terv keretében új festőcsarnokra,
  • -2006-ban integrált vállalatirányítási rendszerre sikerült pénzt nyerni,

ám a Neuzer éves árbevétele elérte a 2milliárd Ft-ot,  és úgy érzik, a pályázatok feltételei kizárják a részvételből, ugyanis egy százmilliós beruházás mellé kapható 30milliós támogatáshoz 10 %-os bevétel-növekedés az előírás, amit nem tudna teljesíteni.


Verseny és szponzoráció


A Neuzer Kft. kezdetektől biztosította a támogatottságot a magyar kerékpársportban, ám üzletpolitikájuk szerint nem egy emberre költik a milliókat, inkább szélesebb körnek juttatnak a támogatásból.

Ennek fő oka, hogy az egyéni versenyzők esetében a siker odavonzotta a multi cégeket, akik a sikeres sportolókat csábították nagyobb támogatás ígéretével. Mivel a Neuzer cég nem állna a sportolók sikereinek útjába, így többször nehéz helyzetbe került emiatt.

1995-ben a Neuzer megalapította a Pilis Cross Country Clubot, melyet pénzzel, és eszközökkel is támogat. Ennek köszönhetően a klub mára Pest megye egyik legjelentősebb hegyikerékpáros egyesületévé nőtte ki magát.

Szűrés
Alkategória
Gyártó
Vázméret
Szín
Váz kialakítása
Kerékméret
Váz anyaga
Váltórendszer
Fék típusa
Termék státusza