Egészséget nem vásárolhatsz, de kerékpárt igen!

Neuzer

2termék12
2termék12

A Neuzer márka története

 

"Egyébként: mi is a különleges a bringáinkban? Menjetek egy kört velük, érezni fogjátok!”(Neuzer András)

Neuzer András és a Neuzer kerékpár története 1987-ben kezdődött, mikor saját kerékpárjához szeretett volna megfelelő alkatrészt beszerezni, ám mivel nem kapott, úgy döntött, saját maga kezd kerékpáralkatrészeket gyártani. Mára már Magyarország vezető kerékpárgyártó üzeme lett a Neuzer Kerékpár Kft. Élén megalakulása óta Neuzer András áll.

A jelenlegi formájában működő NEUZER Kerékpár Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. 1996-ban alakult, és amire nagyon büszkék lehetünk:  100%-ban magyar tulajdonban van.

Saját gyártmányú Neuzer kerékpárjai szinte minden felhasználási  területre elérhetőek, legyen szó akár országúti, trekking, gyermek, városi, vagy hegyi kerékpárról, ráadásul hazánkban, a kiskereskedelmi szaküzletek majdnem mindegyikében megtalálhatóak.

Nem csupán a magyarok élvezhetik a kedvező ár-értékarányú Neuzer kerékpárjaikat, ugyanis az Esztergomban készülő 100.000 db Neuzer kerékpár majdnem felét az EU számos országába exportálják.

neuzer.jpg

A folyamatos fejlődésnek köszönhetően a Neuzer 2012-ben megnyitotta kerékpárgyárát Esztergomban, mely 130 alkalmazott szenvedélyes munkájával teljes kapacitással évente 140.000 kerékpár gyártására alkalmas. A kétszintes gyár létrejöttében nagy segítséget nyújtott egy nagyobb összegű pályázati támogatás is.

A 6365 m2-es területen megtalálható a gyártórészleg, melyben kerékgyártó-, festő- és lakatosüzem is helyet kapott, valamint összeszerelő üzem,  a csarnoki részen pedig 2100 m2-nyi magasraktár, és 850 m2-es gumiraktár is található.

neuzer-gyar.jpg


Új technológiák és újítások a Neuzernél


  • -automata gépeik naponta akár 1800 db kerék előállítására képesek
  • -korszerű festőüzemben a vázak és tartozékok festése szemcseszórással előállított "fémtiszta" felületre porszórásos eljárással történik, így akár 800 db Neuzer váz festése is elkészülhet naponta.
  • -a végszerelő műhelyben szabványosított alkatrészekből, illetve egyedi tervezéssel készült kerékpárok összeszerelése történik. Naponta 800 db Neuzer kerékpár kerül ki az üzemből, megfelelve az MSZ EN ISO 9001.2001 minőségirányítási rendszer előírásainak.


"Célunk a sok kicsi, nem egy nagy."

Mivel a Neuzer üzemének éves kapacitása 80-100.000 db kerékpár, szívesebben veszik a 4-8000 darabszámú megrendeléseket, mint a 60-100.000-eset, mivel ha utóbbi megrendeléstől visszalépnek, kisebb a kár, mintha az éves mennyiségnek megfelelőt mondanák vissza.

Bevételek és a pályázatok

A Neuzer a kezdeti árbevétel-növekedést viszonylag könnyedén teljesítette, ezáltal a pályázati feltételeknek is eleget tett:

  • -2002-ben sikeresen pályázott a Széchenyi Terv keretében új festőcsarnokra,
  • -2006-ban integrált vállalatirányítási rendszerre sikerült pénzt nyerni,

ám a Neuzer éves árbevétele elérte a 2milliárd Ft-ot,  és úgy érzik, a pályázatok feltételei kizárják a részvételből, ugyanis egy százmilliós beruházás mellé kapható 30milliós támogatáshoz 10 %-os bevétel-növekedés az előírás, amit nem tudna teljesíteni.


Verseny és szponzoráció


A Neuzer Kft. kezdetektől biztosította a támogatottságot a magyar kerékpársportban, ám üzletpolitikájuk szerint nem egy emberre költik a milliókat, inkább szélesebb körnek juttatnak a támogatásból.

Ennek fő oka, hogy az egyéni versenyzők esetében a siker odavonzotta a multi cégeket, akik a sikeres sportolókat csábították nagyobb támogatás ígéretével. Mivel a Neuzer cég nem állna a sportolók sikereinek útjába, így többször nehéz helyzetbe került emiatt.

1995-ben a Neuzer megalapította a Pilis Cross Country Clubot, melyet pénzzel, és eszközökkel is támogat. Ennek köszönhetően a klub mára Pest megye egyik legjelentősebb hegyikerékpáros egyesületévé nőtte ki magát.

Szűrés
Ajánlataink
Alkategória
Gyártó
Vázméret
Motor működési elve
Szín
Váz kialakítása
Kerékméret
Váz anyaga
Váltórendszer
Motor elhelyezkedése
Motor gyártója
Akkumulátor kapacitása (Wh)
350 - 675
Fék típusa
Termék státusza